Yalp

De creatie van inspirerende omgevingen die jongeren én ouderen uitdagen om te bewegen, maar waarbij het vooral draait om plezier maken. Dat is waar Yalp dagelijks mee bezig is. Yalp is een wereldwijde leverancier van interactieve sport- en speeltoestellen. Dankzij een bijdrage van het Europese project iPro-N zal het bedrijf dit jaar de Fono DJ-tafel verbinden met internet. Op die manier houdt Yalp ze up-to-date en is er monitoring mogelijk op gebruik.

“iPro-N zorgt ervoor dat bedrijven in grensgebieden net een zetje krijgen om innovatieve ontwikkeling van intelligente producten door te voeren. Daar zouden meer bedrijven gebruik van moeten maken!”

zegt Ben Admiraal, directeur Yalp.

Connect
Yalp heeft een Fono-prototype afgerond en maakt zich ondertussen klaar voor het volgende proces: het productierijp maken. De verwachting is dat het nieuwe toestel eind 2018 klaar is voor productie. Binnen de klantenkring van Yalp is grote vraag naar data door online connectiviteit. Deze toevoeging gaat een extra verrijking geven aan het product waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Ze zullen de toepassingen en de software blijven door ontwikkelen. Van de ene op de andere dag is het mogelijk nieuwe functionaliteiten en geluiden up te loaden zonder dat men er fysiek bij aanwezig is.

Injectie iPro-N
Yalp schuurt tegen de Duitse grens aan en bij haar buren zijn ook steeds meer interactieve producten te vinden. Bij het horen over de mogelijkheden van de iPro-N subsidie was het maar een kleine stap om ook Rock ’n Pop in Gronau te betrekken om mee te doen aan dit traject; een museum dat nu trotse eigenaar is van een Fono. “Wij zijn er dan ook blij mee dat er uit deze subsidie zo’n partner uit voort komt waar we in de toekomst ook mee doorgaan in de verdere ontwikkeling,” aldus Ben Admiraal van Yalp.
Naast partners heeft de financiële bijdrage veel mogelijk gemaakt. Uit vooronderzoek bleek namelijk dat het mogelijk was om de huidige Fono online te brengen. Daarvoor zou wel een grote investering nodig zijn. De subsidie van iPro-N heeft daarbij geholpen zodat Yalp sneller en beter dit traject in kon gaan in samenwerking met drie andere partijen.