Het project iPro-N zit momenteel VOL, maar wij zijn en blijven geïnteresseerd in het versterken van Nederlands-Duitse samenwerking. Daarom kunt u ons blijven mailen, bellen en aanspreken met uw vragen. Dan kijken we samen of en hoe we u verder kunnen helpen en informeren we u wanneer er nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Wilt u meer informatie over iPro-N? Neem dan contact op met een van onderstaande regionale projectcoördinatoren.

Partners van iPro-N

Alex van Geldrop
alex.vangeldrop@oostnl.nl
0031 6 2885 1997

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL ontwikkelt en begeleidt innovatieprojecten en helpt ze te financieren. Oost NL versnelt internationaliseringsactiviteiten en de groei van (mkb-) bedrijven, vernieuwt bedrijvenparken en ICT-infrastructuur. OOST NL participeert in innovatieve bedrijven en beheert innovatiefondsen. Met hart voor de kenniseconomie van Oost-Nederland; sterk in Agro-Food, Life Sciences, High Tech, Cleantech & Energie, Logistiek, de Creatieve en Maakindustrie.

Markus Mebben
Markus.Mebben@emsland.de
0049 5931 445019

Emsland GmbH biedt mkb-ers met intelligente productideeën ondersteuning bij hun innovatieve projectplannen via contactpersoon de heer Markus Mebben. Hij begeleidt de ondernemers vakkundig van de kostenloze informatie- en verdiepingsgesprekken tot aan de ontwikkeling van een prototype. Gedurende het hele proces is de heer Mebben als aanspreekpunt beschikbaar, om met mkb-ers te discussiëren over financiering van de kansen en de concrete uitvoering van het project, alsmede samenwerking met het buurland te bevorderen.

Bas Ramaker
b.ramaker@novelt.com
0031 6 333 163 37

Novel-T biedt en ontwikkelt een optimale omgeving voor kennisintensieve en innovatieve ondernemers die willen groeien door innovatie. We bieden zowel een aantrekkelijke innovatiecampus in Enschede als vestigingslocatie, als uitgebreide ondersteuning voor innovatieve ondernemingen met groeiplannen in heel Twente. Novel-T is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Twente, gemeente Enschede, Regio Twente, Provincie Overijssel en Saxion. Zij delen de  missie om via Novel-T 10.000 nieuwe, hoogwaardige arbeidsplaatsen te realiseren voor de regio en bij te dragen aan de regionale ontwikkeling.

Ruth Petermann
petermann@muensterland.com
0049 2571 949313

Als een van de sterkste regionale initiatieven van Duitsland, ondersteunt Münsterland e.V. actief toerisme, innovatieve economie, betekenisvolle wetenschap en inspirerende cultuur. Circa dertig medewerkers werken mee aan het verder ontwikkelen van de regio voor alle 1,6 miljoen inwoners. Tot de leden behoren ongeveer 200 ondernemingen uit verschillende sectoren van Münsterland, Kamer van Koophandels, instellingen en verenigingen, evenals de stad Münster, 65 steden en gemeenten uit de districten Borken, Coesfeld, Steinfurt en Warendorf en enkele buurgemeenten. Als schakel tussen Münsterland en de EU, bond en het land coördineert en vertaalt Münsterland e.V. europa-, bonds- en landelijk politieke doelstellingen en programma’s ter bevordering van structurele samenwerking gericht op het Münsterland. Het regionale agentschap van Münsterland e.V. implementeert samen met partners subsidieprojecten van het ministerie van Noordrijn-Westfalen.

Dirk Jan Hummel
Dirkjanhummel@tcnn.nl
0031 50 5752836

TechnologieCentrum Noord-Nederland (TCNN) is een stichting die zich richt op de ondernemer uit het noordelijk industrieel en stuwend MKB. TCNN staat voor economische versterking van Noord-Nederland en het Noord-Nederlandse bedrijfsleven, met name het midden- en klein bedrijf (MKB). TCNN biedt de noordelijke MKB-ondernemer in diverse uiteenlopende projecten ondersteuning bij alle soorten vragen en problemen op technologisch, bedrijfskundig en economisch gebied.
In het project iPro-N begeleidt TCNN diverse MKB ondernemers uit de Noordelijke provincies met het realiseren van product- en procesinnovaties op het gebied van Smart Industries en Industrie 4.0. We begeleiden ondernemers onder andere met het opstellen van projectplannen, het vinden van samenwerkingspartners en het indienen van de subsidieaanvragen. Door de begeleiding die TCNN MKB-ers biedt in het project iPro-N wordt de concurrentiepositie en daarmee ook de continuïteit van de MKB-ers uit het Noord-Nederlandse bedrijfsleven versterkt.

Stefanie Koch
koch@ta.fh-muenster.de
00 49 251 8364603

De TAFH Münster GmbH is het centrale agentschap voor projectontwikkeling en de bevordering van innovatie aan de Fachhochschule Münster. Wij brengen experts uit de academische wereld en het bedrijfsleven met elkaar in contact, om samen de aanzet te geven tot innovatieprojecten – bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, opleiding en bijscholing of het ondersteunen van initiatieven uit het bedrijfsleven. Grensoverschrijdende samenwerking is één van de belangrijkste onderdelen van ons werk en wij daartoe beschikken over veel uiteenlopende en specialistische knowhow en hebben een groot Nederlands-Duits netwerk. In het kader van het INTERREG-project i-Pro ondersteunt de TAFH Münster GmbH de leadpartner bij de grensoverschrijdende financiële afwikkeling van het project.

Financiers